Leirikeskukset

Haminassa:

Vehkarinteen leirikeskus, Vehkarinteentie 100  kartta
Vehkarinne sijaitsee Kannusjärvellä kauniin kirkasvetisen Valklammen rannalla. Leirikeskuksessa on hyvät tilat leirien ja virkistyspäivien järjestämiseen. Metsät ja maisemat houkuttelevat ulkoilemaan. Leirikeskus sijaitsee 14 km ajomatkan päässä Haminan keskustasta.

Vehkarinteessä on pidetty leirejä jo 70-luvulta. Uusi päärakennus valmistui vuonna 1996. Pihapiirissä on pieni erillinen kappeli, ulkokirkko, nuotiopaikka sekä kesäaikana varattavissa oleva rantasauna. Ulkoilemaan Vehkarinteessä pääsee pihalla olevalle hiekkakentälle, lähimetsissä risteileville poluille tai viereisen Siliä-vuoren näkötornille, josta avautuvat mahtavat maisemat.

Päärakennuksessa on sali, luokkahuone, ruokailutila ja keittiö. Leirikeskukseen mahtuu majoittumaan 52 henkilöä. 4 hengen huoneita on 12 kpl ja 2 hengen huoneita 2 kpl. Kahden hengen huoneissa on omat wc:t.  Majoituspuolelta löytyvät yhteiset saniteetti-, pesu- ja saunatilat. Rantasauna on käytössä kesäaikana.

Vehkarinne on seurakunnan eri työalojen käytössä. Sitä vuokrataan myös ulkopuolisille, mikäli vapaita aikoja jää omasta toiminnasta. Vehkarinne leirikeskus -esite

Vehkarinteen leirikeskuksen terassi järvelle päin.
Vehkarinteen leirikeskuksen terassi.

Virolahdella:
Lypsyniemen leirikeskus, Lypsyniementie 41  kartta
Lypsyniemi sijaitsee Virolahdella, Suomenlahden rannalla. Vuonna 1998 uusittu leirikeskus tarjoaa hyvät mahdollisuudet erilaisille leireille, kursseille ja kokouksille. Virolahden kuntakeskukseen Virojoelle on matkaa Haminasta 30 km, Helsingistä 180 km ja Lappeenrannasta 67 km.

Vuodepaikat: 9 kpl 4 hh, 2 kpl 2 hh, vuodepaikkoja yhteensä 40. Kokoustilat: 1 kpl 60 hengelle. Kesäkäytössä on rantasauna ja takkahuone sekä vanha päärakennus, jossa on keittiö, 2 huonetta ja ruokasali.

Seurakunnan oman toiminnan lisäksi Lypsyniemeä vuokrataan ulkopuolisille käyttäjille. Lypsyniemen leirikeskus -esite Lypsyniemen leirikeskus

Lypsyniemen leirikeskus Virolahdella. Kuva: Heikki Arpiainen.