Rippikoululaiset pukevat alboja Simeon-salin aulassa
Kuva: Anna-Liisa Suntio

Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulut alkavat syksyllä 2022 ja päättyvät keväällä tai kesällä 2023. Riparilla pohditaan kristinuskoa ja elämää, tehdään monenlaisia mukavia asioita yhdessä ja myös hiljennytään. Rippikoulun jälkeen kastettu seurakunnan jäsen konfirmoidaan ja konfirmoitu nuori saa oikeuden mm. kummin tehtävään. Rippikouluun osallistuminen on vapaaehtoista ja siihen voi osallistua vuonna 2023 viisitoista vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat nuoret.

Rippikoulu koostuu ryhmän yhteisistä kokoontumisista, itsesuoritettavista osallistumiskäynneistä ja varsinaisesta leirijaksosta (sunnuntai-lauantai) tai päiväopetusjaksosta. Jokaisella Haminan seurakunnan rippikoululaisella on mahdollisuus hakea jokaiseen seurakunnan alueella järjestettävään rippikouluajankohtaan. Rippikoululaisten asuinkunnat huomioidaan ryhmän kokoontumispaikoissa.

Rippikoulu päättyy valitsemassasi kirkossa konfirmaatiojuhlaan. Jokaisen leirin jälkeen järjestetään konfirmaatiojuhla Haminan Marian kirkossa. Leirikesän päätteeksi järjestetään konfirmaatiojuhla Miehikkälän kirkossa (23.7.2023 klo 10.00) ja Virolahden kirkossa (23.7.2023 klo 13.00).

Hiihtolomarippikoulu ja päivärippikoulut ovat hyviä vaihtoehtoja niille, joiden kesä on kiireinen esimerkiksi harrastusten vuoksi tai jolle leirimuotoinen rippikoulu voi tuntua liian intensiiviseltä. Rippikouluryhmään otetaan leiripaikasta riippuen joko 23 tai 25 nuorta. Rippileirejä järjestetään Lypsyniemen ja Vehkarinteen leirikeskuksissa.

Leiririppikoulusta peritään leirimaksu 100 € ja päiväriparista 50 €. Tiedot rippikouluryhmien leiriajankohdista löytyvät tämän saatekirjeen kääntöpuolelta.

Vuoden 2023 rippikoulut

Hiihtolomarippikoulu (Vehkarinne)

Kesä 1 (Vehkarinne)

Kesä 2 (Lypsyniemi)