Nuoret viikkotoiminta

nettisivuille

Somessa:

Instagramissa löydät meidät nimellä Haminan seurakunta. Työntekijät tavoittaa parhaiten omilla nimillä ja numeroilla esimerkiksi WhatsAppista. Olemme myös mukana Discordissa, Facebookissa, Snapchatissa ja vaikka missä. Ota yhteyttä!

AVOIMET OVET

Keskiviikkoisin nuorten avoimet ovet klo 18 -20 Herran Kukkarolla.

Uusia tutuja, vanhoja ystäviä, kahvia ja korppuja
teetä ja sympatiaa, soittoa ja laulua ja paljon muuta.

Perjantaisin 27.1, 24.2, 31.3, 28.4 ja 26.5 yökahvila Herran Kukkarolla (K15) klo 19-23. Ennen yökahvilaa iltaehtoollinen Marian kirkossa klo 18. Kesto noin puoli tuntia ja lauluina nuorten veisuja.

JUHLAT

Nuorten kevätjuhla järjestetään 30.5.2023. Ilmoittautuminen auki 1.-14.5 ilmoittautumiset-osiossa. Juhlan yhteydessä mahdolliset vaikuttajaryhmän vaalit.

MUUTA TOIMINTAA

Kaikenlaista spesiaalia järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Keilausta, splättistä, yökyläilyjä, retkiä, musiikkijuttuja ja vaikka mitä. Toimintaa tytöille ja pojille yhdessä ja erikseen.

Muusta toiminnasta huudellaan Kukkarolla, ilmoitellaan whatsappissa ja ihan joka paikassa. Onko ideoita tai toiveita?
Kerro meille!

NUORTEN VAIKUTTAJARYHMÄ

Tulevan vaikuttajaryhmän ehdokasasettelu on 1.-21.5. Ehdolle vaaleihin voivat asettua kaikki 15-29-vuotiaat, konfirmoidut seurakunnan jäsenet. Mahdolliset vaalit pidetään nuorten kevätjuhlan yhteydessä 30.5 klo 16-17. Äänestys tapahtuu tällöin Simeon-talon yläkerrassa kirkkoherranvirastolla ja siitä ilmoitetaan etukäteen. Äänioikeus vaaleissa on kaikilla seurakunnan jäsenillä. Järjestäytymiskokous vaalien jälkeen on 1.6 klo 17.

Mikä on nuorten vaikuttajaryhmä? Uusi voimaan tuleva kirkkolaki edellyttää, että kaikissa seurakunnissa tulee olla nuorten vaikuttajaryhmä. Ryhmä pääsee vaikuttamaan kaikkeen seurakunnan päätöksentekoon ja toimii kirkkoneuvoston alaisuudessa. Päätarkoituksena on saada ryhmän kautta lasten ja nuorten ääni kuuluviin. Haminan seurakunnan vaikuttajaryhmään valitaan viisi jäsentä ja mahdolliset varajäsenet. Vaikuttajaryhmä kokoontuu 2-4 kertaa toimintavuoden aikana. Ryhmän puheenjohtajalla on oikeus osallistua kirkkoneuvoston kokouksiin ja puheoikeus nuoria koskettavassa päätöksenteossa. Ryhmä on myös mukana nuorisotyön budjetin ja toimintasuunnitelman laatimisessa. Vaikuttajaryhmän jäsenet pääsevät osallistumaan vuosittaiseen Nuorten tulevaisuusseminaariin ja esim. seurakunnan uusien työntekijöiden valintaan.