Myllykylän kappeli ja hautausmaa
Myllykylän siunauskappeli on olemukseltaan vaatimaton mutta kodikas. Kappeli on nykyisin käytössä kesäaikana touko-lokakuun välisen ajan.
Kappelin matalien sivuikkunoiden yksinkertaiset kuva-aiheet ovat kauniit ja herkät. Alttrailla puhuttelee katsojaa vehkalahtelaisen taiteilijan Sulo Mäkelän valkea kipsinen Kristus-krusifiksi. Mallina työssä oli silloinen upseerioppilas ja nykyinen taiteen professori Markku Hakuri. Kappelin vieressä kohoaa niinikään Sulo Mäkelän suunnittelema Kaatuneiden muistopatsas kiitoksena isänmaamme puolesta kuolleille.
Kappelin käyttöönottojuhlaan sanoitti laajalti tunnettu saarnamies Otto Laitinen upean virren. Nykyisin tämä virsi 147 on virsikirjassa sijoitettu osastoon Pyhäinpäivä. ”Sukupolvet ennen meitä vaivain teitä ovat täällä kulkeneet, valossa ja pimennossa, ahdingossa uskoneet ja toivoneet.”
Myllykylän hautausmaa on vihitty käyttöön v. 1910 ja sitä laajennettiin 50-luvulla. Seesteinen hautausmaa ja viehättävä 50-lukua henkivä kappelirakennus muodostavat miljöön, jossa on rauhoittavaa kulkea vaikka tutustumassa monimuotoisiin hautamuistomerkkeihin. Kappelin vieressä on sankarihautausmaa, jossa on 230:en sankarivainajan muistokivet ja kuvanveistäjä Sulo Mäkelän tekemä muistomerkki.
Arkkuhautauksia tehdään yhä vanhoihin sukuhautoihin ja uurnia voi haudata joko sukuhautoihin tai uurnahauta-alueelle. Uusia hautapaikkoja uurnahauta-aluetta lukuun ottamatta ei enää ole vapaana, tästä syystä tien toiselle puolelle perustettiin 80-luvulla Leirikankaan hautausmaa. Takaisin seurakunnalle luovutetut hautapaikat voidaan Myllykylässäkin ottaa uudelleen käyttöön uurnahaudoiksi.