Kerhonohjaajat

Pojan käsi mopon sarvilla, kädessä rukousnauha.
Kuva: Anna-Liisa Suntio.

Kerhonohjaajakoulutus

Innostaisiko Sinua pitää kerhoa viikottain 7-14-vuotiaille? Kerhon ohjaaminen on hauskaa ja opettavaista puuhaa! Kerhot voivat olla vaikka kokki-, liikunta-, askartelu- tai puuhakerhoja. Tai olisiko Sinulla joku kerhoidea?

Kerhonohjaus on suunnattu 15-20-vuotiaille nuorille. Isoskoulutus on hyvä pohja, mutta myös muuta kautta saatu koulutus ja kokemus sopii. Halukkaille kerhonohjaajille järjestetään erikseen myös perehdyttävä koulutus nimenomaan kerhojen pitämiseen ja siihen liittyviin asioihin.

Osallistumisesta saa todistuksen, uusia kavereita, tietoa ja taitoa sekä hauskoja hetkiä.

Kerhoja ohjataan aina pareittain, yhdessä toisen kerhonohjaajan kanssa: ohjaajat vastaavat yhdessä kerhokertojen suunnittelusta ja toteutuksesta. Näin opitaan myös vastuun ja luottamuksen tärkeydestä. Nuorisotyönohjaaja auttaa ja tukee aina kaikessa sekä huolehtii toiminnan kokonaisuudesta. Kerhonohjaajille maksetaan palkkio, joka on 10 €/kerta. Lisäksi saat suuren määrän kokemusta ryhmän ohjaamisesta ja opit paljon uusia asioita itsestäsi ja vahvuuksistasi. Kerhonohjaamisesta voi olla hyötyä mm. opiskelemaan hakiessa ja opituista taidoista myöhemmin myös työelämässä.

Lisätietoja kerhonohjauksesta saa kerhoista vastaavalta nuorisotyönohjaajalta Erikalta p. 050 594 3885, erika.tiainen@evl.fi