WiuhkaWeinarit: Kuningaskalastajat- Huvinäytelmä Poitsilan kartanosta

Näytelmän esittäjät roolipuvuissaan Poitsilan kartanon kuistilla
Kuningaskalastajia esitettiin vuonna 2015 myös Poitsilan kartanossa, silloisessa Jamilahden kansanopistossa, tuolloin toisella kokoonpanolla. Herrasväki odottaa kuistilla arvovieraiden saapumista.

Lasten kulttuuriviikoilla kalastellaan kuningasta

Kesällä 1783 Haminaan odotetaan arvovieraita; Venäjän keisarinnaa ja salanimellä matkustavaa Ruotsin kuningasta. Poitsilan kartanoon hautautuneet Bruunin naiset eivät pääse kaupunkiin todistamaan juhlahumua ja sekös sapettaa. Kun Poitsilaan harhautuu yllättäen ”kreivillinen” vonkale, on aika heittää verkot vesille…

Draamaryhmä WiuhkaWeinarit palauttaa ohjelmistoonsa Lasten kulttuuriviikoille Taina Parikan käsikirjoittaman ja Päivi Hylen ohjaaman pienoisnäytelmän, Kuningaskalastajat – huvinäytelmä Poitsilan kartanosta, joka sai ensi-iltansa keväällä 2015. Esitykset toteutetaan yhteistyössä Haminan kaupungin museoiden ja Haminan seurakunnan kanssa.

Näytelmää esitetään Johanneksen kirkossa (Raatihuoneentori 10), jonka paikalla sijainneessa kauppias Bruunin kaupunkitalossa kuningas Kustaa III majoittui Haminan vierailullaan. Rooleissa nähdään Liisa Hellstén, Katri Torro, Emilia Viipuri, Taina Parikka, Anne Valaniemi ja Kauko Tykkyläinen.

Esityksiä on tarjolla la 3.2. klo 15, la 10.2. klo 15, to 15.2. klo 18, pe 16.2. klo 18 ja to 22.2. klo 18, ja niihin on vapaa pääsy. Näytelmä kestää vajaat puoli tuntia.