Ristiniemeen uurnalehto

Alue, jonne uurnalehto rakennetaan.
Tälle alueelle rannan tuntumaan rakentuu uusi uurnalehto.

Haminan seurakunta rakennuttaa uuden uurnalehdon Vilniemelle, Ristiniemen hautausmaalle, Hietakylän uurnalehtoalueen täytyttyä. Ristiniemen hautausmaalta löytyi tarkoitukseen sopiva kaunis alue, josta on näkymä Purholmanselälle.

Kirkkovaltuusto päätti kokouksessaan 2.12.2021 käynnistää Ristiniemen uurnalehdon suunnittelun ja toteutuksen. Suunnittelijoina toimivat Heikki Laaksonen ja Kairi Meos. Urakoitsijaksi on valittu Kymen Granite Oy.

Uurnalehtoon haudataan vain tuhkattuja vainajia eli haudataan joko uurna tai tuhka ilman uurnaa. Alueelle ei tule omia hautapaikkoja eikä erillisiä hautakiviä, vaan uurnat haudataan yhtenäisen nurmipeitteen alle ja nimilaatan saa halutessaan yhteiseen paateen.

Työ ajoittuu useammalle vuodelle. Tavoite on, että alue valmistuu vuonna 2023.

Rakentamisen aikana voi ajoittain olla melu- ja pölyhaittoja. Siunaustilaisuuksien aikana alue rauhoitetaan.