Lounasmusiikkia Miehikkälän kirkossa heinäkuussa

Maria Morfin Venäläinen ja Niina Venäläinen Miehikkälän kirkossa
Maria Morfin Venäläinen ja Niina Venäläinen

Lounastunnin voi heinäkuussa viettää maanantaisin Miehikkälän kirkossa hyvää musiikkia kuunnellen. Lounaskonsertit alkavat klo 13 ja niihin on vapaa pääsy.

Ensimmäisessä lounaskonsertissa 1. heinäkuuta esiintyy kotkalaislähtöinen sellisti Maria Morfin Venäläinen kanttori Niina Venäläisen säestämänä. Maria opiskelee ensimmäistä vuotta Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kandiohjelmassa Marko Ylösen johdolla.

8. heinäkuuta kuullaan Iina Husun pianonsoittoa, hänen kanssa esiintyy viulistisiskonsa Saana. Muurikkalasta kotoisin oleva Iina opiskelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatuksen maisteriohjelmassa. Iina on myös tuttu Festiva Quintet -yhtyeestä.

Myös miehikkäläläislähtöinen Kiia-Maria Piispa on vuorossa lounaskonsertissa 15. heinäkuuta. Kiia-Marian soittimia ovat harmonikka ja urut. Iinan tavoin hänkin suorittaa maisteriopintoja Sibelius-Akatemiassa ja soittaa Festiva Quintetissä.

22. heinäkuuta lounaskonsertissa esiintyy Inka-Liisa Piispa, joka aloittaa ensi syksynä musiikkikasvatuksen opinnot Sibelius-Akatemiassa. Inka-Liisalta kuullaan laulu- ja pianoesityksiä. Inka-Liisa on tullut monelle tutuksi Festiva Quintetin sellistinä.

Heinäkuun viimeisestä lounasmusiikista 29.7. vastaa Pixie Sisters eli Siru Ahopelto, Kirsikka Lassila ja Niina Venäläinen. Lounaskonsertissa kuullaan ainakin laulu-, piano- ja klarinettimusiikkia.