Lasten kulttuuriviikot

Lasten kulttuuriviikkojen juliste

Lasten kulttuuriviikot 5.-26.2.2023 Haminassa. Kulttuuriviikkojen ohjelma löytyy täältä.

Lasten kulttuuriviikkojen ohjelma Haminassa sisältää useita erilaisia, talvisia ja taiteellisia yleisötapahtumia ja osallistumisen mahdollisuuksia luovaan tekemiseen ylisukupolvisesti lapsille ja perheille.

Tapahtumia seurakunnan tiloissa:

Vauvojen 3-7 kk värikylpy -kokeilukerta

Ti 7.2. ja ke 8.2. klo 10.00 Herran Kukkaro, Pikkuympyränkatu 34

Vauvojen värikylvyt on tarkoitettu lapsiperheille, joissa on 3-7 kk ikäinen lapsi/lapsia. Kesto 90 min. Voit päästä mukaan joko 7.2. tai 8.2. tuokiolle. Osallistujamäärä max 4 vauvaa + aikuinen. Ennakkoilmoittautumiset 31.1.2023 mennessä: hanna.markala@evl.fi

Laitathan ilmoittautumisviestiin tiedon, kumpi päivistä on ykkösvaihtoehtosi. Saat paluuviestillä tiedon, onko tuokiolle vielä tilaa. Voit halutessasi jonottaa peruutuspaikkaa. Muista siksi peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääse paikalle. Järj. Haminan seurakunta

Ystävyyden juhla

Ti 14.2. klo 17.00-19.00 Simeon-sali, Pikkuympyräkatu 34

Ystävyyden juhlassa on tarjolla esityksiä ja askartelua. Suuri osa esitysten sisällöistä on sanatonta, joten osallistuminen esityksiin ei edellytä suomen kielen taitoa. Pikkurahan kahviosta saa ostaa herkkuja. Tuotto lähetystyölle. Tilaisuus päättyy klo 19.00.

Ohjelmassa:

Klo 17.15 Nukketeatteri ANNOS: KYLMÄT TASSUT, LÄMMIN SYDÄN. Lämminhenkinen esitys, joka pohjautuu Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen tarinaan ”Kuinka Jänis toi tulen maan päälle”. Kertomus nostaa esiin muiden hyväksi toimimisen tärkeyden. Kesto 30 min.

Klo 18.00 Klovni Mutterin Lentävä sirkus. Esitys vie yleisön riemastuttavalle retkelle sirkukseen. Klovni Mutteri esiintyy yleisölle ja kutsuu myös yleisön mukaan esittelemään piileviä ja aivan ilmeisiäkin sirkustaitoja. Kesto 45 min.

Järj. Haminan kulttuuripalvelut ja Haminan seurakunta

Urkusatu: Kolme pientä porsasta

Ke 15.2. klo 18.00 Marian kirkko, Pikkuympyräkatu 34

Kolme pientä porsasta on musiikkisatu, jossa tutustutaan urkujen kiehtoviin ääniin. Ilmielävät possut ja susi saavat tutun sadun heräämään eloon! Esitys sopii erityisesti pikkulapsille sekä kaikille näytelmistä ja musiikista nauttiville. Kesto n. 15 min.

Esiintyjät: Susanna Hauer, (urut) ja lastenohjaajat: Anu Elomaa, Päivi Laine, Satu Länsmans, Anne Rongas ja Riikka Viren

Järj. Haminan ja Kotka-Kymin srk

Kirkkomuskari lapsiperheille

Pe 17.2. klo 10.30 Simeon-sali, Pikkuympyräkatu 34

Kirkkomuskarin kesto on 30 min. Tuokion jälkeen on lounasmahdollisuus hintaan 8 €/perhe. Ei ennakkoilmoittautumista. Ruokailussa tarjottava ruoka on laktoositonta, myös gluteeniton vaihtoehto saatavilla. Muut erityisruokavaliot voi ilmoittaa 13.2. mennessä: hamina.srk@evl.fi. Järj. Haminan seurakunta.

Vauvojen 8-12 kk värikylpy -kokeilukerta

Ti 14.2. ja ke 15.2. klo 10.00 Herran Kukkaro, Pikkuympyränkatu 34

Vauvojen värikylvyt on tarkoitettu lapsiperheille, joissa on 8-12 kk ikäinen lapsi/lapsia. Kesto 90 min. Voit päästä mukaan joko ti 14.2. tai ke 15.2. tuokiolle. Osallistujamäärä max 4 vauvaa + aikuinen. Ennakkoilmoittautumiset 31.1.2023 mennessä: hanna.markala@evl.fi

Talvi-laulujen konsertti

To 16.2. klo 17.30 Simeon-sali, Pikkuympyränkatu 34

Kotkan seudun musiikkiopiston muskarilaiset Haminasta, Kirviset-kuoro ja musakerhot Susanna Apo-Syrjäsen johdolla vievät yleisön talvisiin musiikkitunnelmiin. Konsertti soveltuu kaikenikäisille lapsille perheineen. Kesto 45 min. Järj. Kotkan seudun musiikkiopisto

Metsänpeitossa-konsertit

Ti 21.2. klo 11.00 ja 18.00 Simeon-sali, Pikkuympyräkatu 34

Metsänpeitossa on tarinallinen konsertti, jossa yhdistetään ympäristökasvatuksen teemoja kansantarinoiden maailmaan. Konsertin tarinassa kesälomaansa mökillä viettävät serkukset tempautuvat elämänsä ihmeellisimpään seikkailuun, kun he lähtevät poimimaan metsästä mustikoita mummon mustikkapiirakkaa varten. Konsertissa pohditaan metsien- ja vesien suojelun ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen teemoja sekä opitaan miltä erilaiset perinnesoittimet kuulostavat ja minkälaisia taikaolentoja Suomessa ennen vanhaa uskottiin luonnossa olevan. Vuorovaikutteinen konsertti soveltuu eri ikäisille lapsille ja aikuisille. Esittää Kulttuuriosuuskunta UULU.

Tarjolla klo 10.45-12.15 hernekeittoja ja laskiaispullia Pakistanin kummilapsityön hyväksi. Hernekeitto ja lisukkeet 5 €/aikuinen ja lapset 2,50 €, alle 4-v veloituksetta. Laskiaispulla ja juoma 4 €, lapset 2 €.

Järj. Haminan kulttuuripalvelut ja Haminan seurakunta