Kirkkotekstiilinäyttely

Kuva kirkkotekstiilistä

Johanneksen kirkossa (Raatihuoneentori 10) on kirkkotekstiilinäyttely 1.7.-31.8.2022 maanantaista perjantaihin klo 10.00-16.00. Näyttelyssä on esillä Johanneksen kirkon kirkkotekstiileitä eri vuosisadoilta ja Johanneksen kirkon kirkollista esineistöä, esimerkiksi orjantappurakruunu ja ehtoollismalja.

Näyttely on tehty yhteistyössä Etelä-Kymenlaakson ammattioppilaitoksen (EKAMI) kanssa. Näyttelyn toteuttavat vaatetusalan opiskelijat Tuuli ja Tiina. Heidän ohjaajanaan on toiminut ammattioppilaitoksen käsi- ja taideteollisuusalan lehtori Eija Vajavaara. Näyttelyssä nähdään myös Eija Vajavaaran suunnittelemia kirkkotekstiilejä, jotka on toteutettu Etelä-Kymenlaakson ammattioppilaitoksella. Työvalmentajana projektissa on toiminut Sanna Soinila.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.