Sellon ja laulun ilta Virolahdella

Seeli Toivio

Sellisti ja laulaja Seeli Toivio esiintyy Virolahden kirkossa torstaina 5.10. klo 19. Noin tunnin mittaisessa konsertissa Toivio soittaa yli 200-vuotiaalla sellollaan mm. J. S. Bachin sellosarjoja ja laulaa tuttuja kotimaisia lauluja. Kuullaan mm. Oskar Merikannon ja Toivo kuulan lauluja. Seeli Toivio säestää laulut sellollaan, eli nyt olisi tilaisuus kuulla ja nähdä, kun sellisti soittaa ja laulaa yhtäaikaa. Selloa sanotaankin ihmisen ääneksi, joten nyt soikin tavallaan kaksi ihmistä yhtä aikaa.

Seeli Toivio on musiikin tohtori (Sibelius-Akatemia), hän on esiintynyt laajasti kotimaassa ja ulkomailla, mm. Japanissa ja Euroopassa kiertueilla sekä USA:ssa esim. New Yorkin Carnegie Hallissa. Toivio ylsi viime Toivo Kuula -laulukilpailussa finaaliin ja voitti erikoispalkinnon; oopperadebyyttinsä hän teki R. Wagnerin ”Siegfried”-oopperan Erdan roolissa.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 15 euroa ja sen voi maksaa käteisen ohella myös kortilla ja MobilePayllä. Toivion lukuisia cd-levyjä on myös myynnissä, mm. kaikki Bachin sellosarjat tuplalevyllä sekä laululevyjä. Toivio kertoo musiikin lomassa mm. vanhasta sellostaan. Tervetuloa syysillan konserttiin, jossa soi sello ja laulu.